Ajankohta

17.4.2019 18:00 – 17.4.2019 19:00

Paikka

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki

Tapahtumaluokka

Pääkaupunkiseutu

Järjestäjä

Pääkaupunkiseudun tradenomit← Takaisin

Mikä: Opastettu kierros Frantisek Kupkan näyttelyyn

Missä: Taidemuseo Ateneum, osoite

Milloin: Keskiviikkona 17.4., kokoonnutaan Ateneumille klo 17:45

Paljonko: Ei mitään, kunhan olet Pääkaupunkiseudun tradenomien ja Tradenomiliiton jäsen

 

Te pyysitte, me vastaamme! Pk-seudun tradenomien tapahtumakalenterissa on seuraavana vuorossa keväinen kulttuuripläjäys, kun vierailemme Ateneumissa Frantisek Kupkan näyttelyssä opastetun kierroksen merkeissä. Kierroksen kesto on noin tunti. 

Tsekkiläinen František Kupka (1871–1957) tunnetaan abstraktin taiteen pioneerina. Pitkän uran Pariisissa tehneen taidemaalarin retrospektiivin kautta voi tutustua länsimaisen taiteen historiaan: monivaiheisiin muutoksiin perinteisistä muotokuvista kohti abstraktia ilmaisua. Kupkan taidetta on kuvailtu ”moderniksi värien runoudeksi”. Kansainvälinen suurnäyttely kattaa taiteilijan koko uran 1890-luvulta 1950-luvulle.

Ennen Ateneumia näyttely oli esillä Pariisissa Grand Palais’sa ja Prahan Kansallisgalleriassa. Näyttely on tehty yhteistyössä La Réunion des Musées Nationaux (RMN) / Grand Palais’n ja Prahan Kansallisgallerian kanssa.

Esillä on myös valotaiteilija Tarja Ervastin vuorovaikutteinen valoteos Värimusiikkia säröillä.

 

Ilmoittautuminen on maksuton ja sitova. Paikkoja on rajoitetusti. Lisätietoja: heidi.ahokas@pkstradenomit.fi ja hallitus@pkstradenomit.fi

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Kirjaudu sisään verkkoasioinnin tunnuksilla ja saat tietosi esitäytettyinä. Käyttäjätunnus on jäsennumerosi, jonka löydät esim. lähettämistämme Online-uutiskirjeistä, jäsenkortista ja lehden takakannesta. Salasana on oletusarvoisesti henkilötunnuksesi loppuosa, ellet ole muuttanut sitä kirjautumisen etusivulla. 

Unohditko salasanasi? Tästä voit asettaa uuden salasanan.